jevax

Inspirerande förkylning

Så var jag här. En sån där vanlig fredagsmorgon när näsan har fått för sig att strejka och halsen inte vill samarbeta med talet. En sån dag. En sån dag som inte drabbar mig särskilt ofta längre, men när den eller de väl kommer så är jag ömkligast i världen. Nästan. Eller inte. Inte alls. Jag är ganska lugn ändå vad det gäller sjukdomar, de brukar vara i 1-5 dagar med ganska lätta och icke-krävande följder. Några snytningar och ett par värktabletter på sin höjd, sen vill jag inte vara sjuk längre.

Jag har ett grymt immunförsvar, egentligen. Jag har spenderat helger med min genomsjuka familj (mer än normalt sjuka), sett kursare falla efter veckolånga exkursioner och hånglat med sjuk pojkvän (den här historien kommer igen, den är fantastisk) utan att ha blivit sängliggande (förutom hånglet som ledde till annat). Det kallar jag fantastiskt immunförsvar. Så drog jag på mig något i helgen, utan onormalt levande. Typiskt.

I alla fall så har jag börjat dricka ingefärste, typ världens godaste te! Varför har jag aldrig testat denna gudagåva tidigare?! Friskt, fräscht, krispigt! Och så underbart lenande! Hade någon bjudit mig på detta innan jag lärde mig dricka svart te, så hade jag nog aldrig hamnat i kaffeträsket, hemska tanke i och för sig, utan bara förklarat mig te trogen tills döden skulle skilja oss åt. Nu var det ingen som bjöd mig på det som en tonårig Jonna och därför fick jag upptäcka det själv.

Recept - Friskt ingefärste

Skivad ingefära
Några droppar limekoncentrat (färsk lime/citron funkar också)
Kokhett vatten
Ev. mynta

Skiva en bit ingefära och lägg i en kopp (jag använder Indiskas stora koppar). Droppa limekoncentratet över ingefäran och lägg i några blad färsk eller torkad mynta, om du har hemma. Häll över kokande vatten och låt dra i några minuter innan du börjar dricka. Njuuuuuuut!

Jag har alltid en stor klump ingefära i frysen, bara att ta upp när den behövs och skiva eller riva till. Tack till Jamie Oliver som delar med sig av sådana superbra tips!

Tjohej
Snyggaste koppen från Indiska innehållande godaste ingefärsteet