jevax

Rökig köttfärssås

Köttfärssåser är väldigt tacksamma att göra och är därför en av de vanligaste middagarna här hemma. En köttfärssås kan göras på billig färs, grönsaksrester fyller ut bra, smakerna kan varieras i det oändliga och tillagningstiden kan vara allt från snabbkok till flera timmar. Bara dagens preferenser och tid avgör.

Gårdagens köttfärssås blev en rökig variant med liquid smoke och chipotlepulver som serverades tillsammans med zucchiniband. Mmmm smoky!

Ingredienser
500 g köttfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
Ölkorv
2 morötter
1 paprika
5 champinjoner
1 msk liquid smoke
1 msk worcestershiresås
1 msk chipotlepulver
cayennepeppar
salt
peppar
Smör

1 Zucchini

Gör så här
Fräs hackad lök och vitlök i stekfett. Lägg i hackad chili och fräs en stund till. Lägg i köttfärssås och bryn tillsammans med lök och chili. Häll i krossade tomater, låt puttra en stund. Om du vill ha den mustigare och mer såsig, ha i tomatpuré och en skvätt vatten. Lägg ner ölkorv, rivna morötter, hackad paprika och svamp i grytan. Krydda och smaka av, den ska vara riktigt rökig. Låt puttra så länge du vill och har tid för.

Servera med zucchiniband. Dela zucchinin längs med, använd potatisskalare, mandolin eller annat smart verktyg som ger tunna band. Lägg zucchinibanden i ett durkslag och häll kokande vatten över, färdigt!

Jag hade även i sådär 100-150 g smör i köttfärssåsen för att det är så jäkla gott och gör det mer såsigt. Namnam!

 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: